PRAKTIJK RE-CONNECT

VERSLAVINGSZORG

aanbod

Praktijk RE-Connect biedt verslavingszorg aan, gegeven door ervaringsdeskundigen.

Als ervaringsdeskundigen weten we als geen ander wat voor een puinhoop verslaving kan aanrichten. We kiezen dan ook voor een uniek aanbod op maat. We betrekken ook graag gezin/familie bij de therapie, dit is een grote meerwaarde voor het herstelproces.

Je kan bij ons terecht voor alle soorten verslavingen. Dit kan gaan van illegale drugs tot alcohol, sigaretten, gamen, gokken, seksverslaving, pornoverslaving,…

80% van onze mensen overwint zijn verslaving!

Wil jij ook voor eens en voor altijd van jouw verslaving verlost zijn? Neem dan contact op.

Verslavingszorg

VERSLAVINGSZORG TRAJECT

Verslaving is een chronische ziekte.
Als we ziek zijn gaan we naar de dokter. Voor mensen met een verslaving is het dikwijls zeer moeilijk om hulp te zoeken omdat hier nog veel taboe rond hangt.

Voor ons is het heel belangrijk om dit taboe samen met de cliënt te doorbreken en het pad van herstel te bewandelen. We gaan samen ook op zoek naar de oorzaken die aan de basis liggen van de verslaving. Dit is cruciaal om voor eens en voor altijd verlost te zijn van de verslaving.

Ook is het voor het gezin en/of de familie van de verslaafde belangrijk om hierin betrokken te worden zodat er samen aan de slag gegaan kan worden.

 

LOOPBAAN

LOOPBAANCOACHING

Omdat we weten dat verslaving op verschillende domeinen in je leven een puinhoop veroorzaakt, bieden we aanvullend loopbaancoaching aan voor wie dit wenst.

Loopbaancoaching kan helpend zijn bij onder andere volgende vragen:

 Arbeidsmarkt-verkenning: Wat zijn de mogelijkheden op de arbeidsmarkt?

 Balans werk-privé: Hoe bewaar ik een beter evenwicht? 

 Werkbaar werk: Hoe ga ik om met een te grote werkdruk, stress,…?

 Jobdoelwit: Welk werk of statuut past bij mij?

 Zingeving: hoe vind ik meer voldoening, plezier of uitdaging?

 Groei en uitdaging: Hoe je talent en vaardigheden beter inzetten?

PRAATGROEP

HERSTELCIRKEL

Elke 2 weken op donderdagavond organiseren we een herstelcirkel voor mensen in herstel of mensen die de eerste stappen willen zetten naar herstel van verslaving, begeleid door Jan Van Roey.

Iedereen welkom, ook mensen die niet in begeleiding zijn bij Praktijk RE-Connect.

PRAATGROEP

familiegroep

Elke 2 weken op dinsdagavond organiseren we een praatgroep voor de familie/gezin/vrienden van mensen met een verslaving.

Kom verbinden en ervaringen delen met mensen die in dezelfde situatie zitten.
Iedereen welkom, ook mensen waarvan de partner/zoon/dochter/ naaste niet in behandeling is.

Getuigenis

Toen ik binnenkwam bij Praktijk RE-Connect was ik een hoopje ellende. Het was een grote stap om te erkennen dat ik een probleem had.

Ik begon met het omarmen van eerlijke evaluatie en diepgaande zelfreflectie, waarbij 

ik de triggers en onderliggende oorzaken van mijn drinkgedrag onderzocht. Samen met mijn toegewijde therapeut stelde ik doelen die op maat gemaakt zijn voor mijn behoeften.

Gedurende deze reis heb ik technieken geleerd, vaardigheden ontwikkeld om verleidingen te weerstaan en stress op een gezonde manier aan te pakken.

De steun van groepstherapie op de verbindingsdagen was zeker een meerwaarde.

Ik ben nu gewapend met terugval preventietechnieken en een duidelijk plan voor de toekomst. Ik kijk vol vertrouwen uit naar het leven dat voor me ligt, met de tools die ik vergaard heb tijdens deze transformerende ervaring. 

– J.

GETUIGENIS

Bedankt…

Om te luisteren, te lachen om de situatie, het begrip en om mij sterker te maken.

– Anoniem

GETUIGENIS

 

Ik stapte binnen bij Praktijk RE-Connect. Onzeker, bang, met de nodige weerstand. Wat gaat dit geven? Moet ik praten? Mezelf helemaal blootgeven? Is dit wat ik nodig heb? Is dit te vertrouwen?

Ik kan nu volmondig JA zeggen. De aanpak van Jan en de collega’s is heel persoonsgericht, menselijk en op je eigen tempo. Praten, confrontatie wordt afgewisseld met oefeningen, wandelen.

Ik heb leren stilstaan bij mezelf, inzicht gekregen in mijn valkuilen maar zeker ook geloof gekregen in mijn krachten. 

Dankjewel!

– C.

GETUIGENIS

Ik was op zoek naar de laatste puzzelstukjes. Dankzij Praktijk RE-Connect heb ik ze niet alleen gevonden, maar heb ik mijn puzzel ook nog in elkaar kunnen leggen. Ik ben heel dankbaar voor wat jullie mij gegeven hebben. 

– F.

GETUIGENIS

Jan…bedankt!

Bedankt om mij te willen begeleiden ondanks uw twijfel aan mijn voornemen en overtuiging om te willen stoppen met drinken.

Bedankt om mij te laten inzien dat ik een verslaving heb en niet gewoon eens te dikwijls en te veel drink.

Bedankt om mijn familie te betrekken bij mijn herstel en mij te laten inzien wat ik hen heb aangedaan tijdens mijn verslaving.

Bedankt om mij via de verbindingsdagen in contact te laten komen met lotgenoten. deze dagen zijn voor mij zeer belangrijk geweest. Emotionele, toch leuke en inspiratievolle dagen waar diepgaande gesprekken tussen totaal onbekenden gevoerd worden. Dagen waar ieder zijn diepste gevoelens en gedachten kan delen zonder veroordeling. Jong, oud, man, vrouw, gokken, drugs, drank… Iedereen anders en toch hetzelfde.

Aan alle mensen in verslaving, herstel of herval, er zijn moeilijke momenten, dagen, weken. En die zullen er bij mij ongetwijfeld ook nog zijn. Maar onthoud goed: geloof in jezelf!

– J.